شناسايي يک هزار و 189 اثر تاريخي در خراسان جنوبي

معاون حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان جنوبي در اين باره به ميراث آريا(chtn)، گفت: از نظر آثار تاريخي استان خراسان جنوبي جايگاه مناسبي را در کشور به خود اختصاص داده است.

حميد حلاج مقدم بيان داشت:‌ از مجموع آثار شناسايي شده در خراسان جنوبي 589 اثر تا پايان سال 88 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.

وي تصريح کرد:‌ علاوه بر اين پرونده ثبت 12 اثر طبيعي استان براي بررسي و اخذ شماره ملي در ابتداي امسال ارسال شده است.

اين مقام مسوول با بيان اينکه 60 اثر معنوي و ناملموس در سطح استان خراسان جنوبي شناسايي شده است، گفت: از اين تعداد پرونده 14 اثر تهيه و آماده ثبت در فهرست ميراث ملي شده‌اند.

معاون حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي خراسان جنوبي تأکيد کرد: تعدادي از پرونده‌هاي ميراث معنوي و ناملموس چون بيل زني ايام محرم در خوسف، چله زني و عروسي در روستاي چنشت، مراسم هفت منبر در محرم بيرجند و از همه مهم‌تر آيين و فرهنگ زعفران خراسان جنوبي در فهرست ميراث معنوي ثبت شده است.

حلاج مقدم افزود: همچنين پرونده 63 اثر تاريخي در ماه‌هاي گذشته توسط دفتر ثبت آثار استان تهيه و مقدمات ارسال آن‌ها به اداره کل ثبت سازمان ميراث فرهنگي کشور فراهم شده است.

وي در ادامه اظهار داشت: در ميان پرونده‌هاي تهيه شده پرونده چهار قنات تاريخي و سه بافت تاريخي روستايي مهم‌ترين آن‌ها به شمار مي‌آيد.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1389100716